voulomeni-lekani-toualetas-dite-tis-pio-sychnes-eties

Βουλωμένη λεκάνη τουαλέτας – Δείτε τις πιο συχνές αιτίες

Μήπως η τουαλέτα σας βουλώνει τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα ή περισσότερο; Δεν είναι αστείο! Εδώ είναι μερικές από τις πιο συνηθισμένες αιτίες μιας βουλωμένης λεκάνης τουαλέτας και πώς να την ξεβουλώσετε χωρίς να καλέσετε επαγγελματία αποφράξεων (Αποφράξεις Γέρακας).

Τα πιο συνηθισμένα πράγματα που βουλώνουν μια τουαλέτα είναι τα απορρίμματα και το χαρτί υγείας. Τα περισσότερα που πέφτουν μέσα ή τα ρίχνουμε δεν είναι κατασκευασμένα για να διασπαστούν στο νερό.

Τα κοινά πράγματα που πετάνε οι άνθρωποι και προκαλούν φράγματα περιλαμβάνουν:

  • Ταμπόν
  • Χαρτί υγείας
  • Προφυλακτικά
  • Οδοντικό νήμα
  • Πάνες
  • Παιχνίδια

Πώς να το διορθώσετε:

Τοποθετήστε ένα καλάθι απορριμμάτων δίπλα στην τουαλέτα, έτσι ώστε την επόμενη φορά που θα μπείτε στον πειρασμό να πετάξετε κάτι μέσα που δεν πρέπει, μπορείτε να το ρίξετε στο καλάθι.

Το νερό στο καζανάκι δεν έχει δυνατή ροή

Το καζανάκι είναι κομμάτι της τουαλέτας σας που επιτρέπει να ρέει νερό από τη δεξαμενή στο πίσω μέρος μέσα στο μπολ τουαλέτας. Αν το καζανάκι δεν τρέξει σωστά, δεν θα απελευθερώσει αρκετό νερό, που σημαίνει ότι δεν υπάρχει δυνατή απορρόφηση.

Πώς να το διορθώσετε:

Ρυθμίστε την αλυσίδα που συνδέει το πτερύγιο με τη χειρολαβή, έτσι ώστε το πτερύγιο να ανοίγει τελείως όταν ξεπλύνετε.

Αποφράξεις υδραυλικών εγκαταστάσεων

Όλη η αποχέτευση της τουαλέτας σας λειτουργεί με ένα πάτημα στο καζανάκι. Αν η βαλβίδα είναι φραγμένη ή μπλοκαρισμένη (όπως από ένα πουλί που φωλιάζει σε αυτό), η τουαλέτα σας θα ξεπλένει αργά. Και αυτή η μειωμένη ταχύτητα σημαίνει ότι τα μεγαλύτερα “φορτία” δεν φεύγουν εντελώς, οδηγώντας σε ένα επαναλαμβανόμενο πρόβλημα απόφραξης και αναγκάζοντάς σας να γίνετε φίλοι με το έμβολο.

Πώς να το διορθώσετε:

Καθαρίστε το άνοιγμα υδραυλικών εγκαταστάσεων. Δυστυχώς, αυτό πρέπει να γίνει από την οροφή. Έτσι αυτή η δουλειά είναι καλύτερα να την αφήσετε σε έναν επαγγελματία (Αποφράξεις Γέρακας).

Κάτι κολλημένο στην παγίδα

Η παγίδα είναι ένας σωλήνας σχήματος S που χωρίζει την τουαλέτα σας από τη γραμμή αποχέτευσης (και διατηρεί τα δυσάρεστα αέρια αποχέτευσης να μην εισέλθουν στο σπίτι σας). Εάν κάτι (όπως μια οδοντόβουρτσα) πέσει μέσα στην τουαλέτα, θα μπορούσε να κολλήσει σε αυτή την παγίδα. Στη συνέχεια, κάθε φορά που πατάτε το καζανάκι, μαζεύονται γύρω από αυτό το αντικείμενο περισσότερα σκουπίδια, οδηγώντας τελικά σε φράξιμο.

Ένα έμβολο μπορεί να λύσει το πρόβλημα στέλνοντας όλα τα συντρίμμια από την αποχέτευση της τουαλέτας στο αποχετευτικό δίκτυο, αλλά η οδοντόβουρτσα παραμένει στην παγίδα επειδή το σχήμα της καθιστά δύσκολο να περάσει από την καμπύλη S.

Πώς να το διορθώσετε:

Δυστυχώς, για να ξεβουλώσετε αντικείμενα όπως αυτό, από την παγίδα, πρέπει να βγάλετε την τουαλέτα από το πάτωμα και να φτάσετε σε αυτό από το κάτω μέρος. Αυτός είναι φυσικά δύσκολο, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε εξαλείψει άλλες πιθανές αιτίες. Εάν δεν αισθάνεστε άνετα με αυτό, συνιστούμε να προσλάβετε έναν επαγγελματία δεδομένου ότι τα λάθη θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα και υψηλότερα κόστη.

Προσοχή: Βεβαιωθείτε ότι έχετε αντικαταστήσει τον δακτύλιο κεριού στο κάτω μέρος της τουαλέτας σας εάν αφαιρέσετε την τουαλέτα από το πάτωμα. Αυτή είναι η σφραγίδα που κρατά τα λύματα να διαρρέουν στο σπίτι σας.

Μια παλιά τουαλέτα χαμηλής ροής

Εάν έχετε μια παλαιότερη τουαλέτα χαμηλής ροής, μπορεί να μην έχει αρκετή ισχύ ξεβγάλματος. Όταν οι τουαλέτες χαμηλής ροής βγήκαν για πρώτη φορά, δεν ήταν υπέροχοι και πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιών ανέφεραν προβλήματα. Έκτοτε, οι κατασκευαστές βελτίωσαν πολύ το σχεδιασμό τους. Αλλά μερικά σπίτια εξακολουθούν να έχουν παλιά μοντέλα.

Πώς να το διορθώσετε:

Αντικαταστήστε την τουαλέτα σας με μια πιο σύγχρονη έκδοση. Ευκαιρία για ανακαίνιση μπάνιου!

Προβλήματα γραμμής αποχέτευσης

Εάν το πρόβλημα στην τουαλέτα επιμένει, μπορεί να έχετε πρόβλημα με την αποχέτευση. Οι ρίζες των δέντρων μπορούν να αναπτυχθούν στη γραμμή αποχέτευσης και να δημιουργήσουν κάποιο ράγισμα ή φράξιμο. Ή μπορεί να υπάρχει ένα μερικό φράξιμο σε μια γραμμή αποχέτευσης που ποτέ δεν είναι αποφράζεται.

Πώς να διορθώσετε:

Χρειάζεστε έναν επαγγελματία για να καθαρίσετε τις γραμμές αποχέτευσης σας, πιθανότατα. Ένας υδραυλικός μπορεί επίσης να κάνει μια επιθεώρηση βίντεο για να δει αν οι ρίζες των δέντρων είναι το πρόβλημα.

Θέλετε κάποιον να κάνει τη βρώμικη δουλειά για σας; Αν δεν θέλετε να αντιμετωπίσετε και να διορθώσετε το πρόβλημα της απόφραξης της τουαλέτας, επικοινωνήστε με την εταιρεία αποφράξεων Αποφράξεις Γέρακας σήμερα.

Δείτε περισσότερα άρθρα για ξεβούλωμα λεκάνης τουαλέτας:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *