Φαίνεται σαν η απάντηση στο “Κάνουμε όλοι αυνανισμό;” θα ήταν ένα ηχηρό “Ναι!”. Αισθάνομαι καταπληκτικό και, ειλικρινά, δεν μπορώ να σταματήσω να το κάνω. Ωστόσο, νέα δεδομένα δείχνουν ότι παράγοντες όπως η ηλικία σας και ο τόπος διαμονής σας μπορούν να επηρεάσουν εάν αξιοποιείτε στο έπακρο τον χρόνο σας.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η TENGA, μια μάρκα σεξουαλικών παιχνιδιών, εξέτασε τις συνήθειες αυνανισμού σε όλο τον κόσμο για την Global Self Pleasure Report 2018. Εξετάστηκαν πάνω από 13.000 άνδρες και γυναίκες από 18 χώρες και αυτό που βρήκαν είναι πραγματικά ενδιαφέρον – εν μέρει επειδή υπάρχουν ενδείξεις ότι ο αυνανισμός εξακολουθεί να έχει μεγάλη κατάσταση ταμπού, ειδικά σε ορισμένα μέρη του κόσμου. Αλλά φαίνεται επίσης ότι το ταμπού επηρεάζει την ευχαρίστηση, ειδικά τη γυναικεία απόλαυση.

Η αυτοϊκανοποίηση είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης σεξουαλικότητας, περιβάλλεται όμως από ταμπού ακόμη και σήμερα.

Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τα στοιχεία τους, το 30% των ενηλίκων παγκοσμίως έχουν πει ψέματα σχετικά με τον αυνανισμό. Είναι ανησυχητικό – ειδικά επειδή διαπίστωσαν επίσης ότι οι άνθρωποι σε πολιτισμούς όπου μιλούν πιο ανοιχτά για το σεξ και ο αυνανισμός ήταν πιο πιθανό να είναι σεξουαλικά ικανοποιημένοι. Το να μιλάμε για αυνανισμό δεν είναι μόνο πραγματικά απελευθερωτικό, μπορεί να είναι ένας πολύ καλός πόρος.

“Νομίζω ότι υπάρχουν τρεις βασικοί τρόποι για να μιλήσουμε για το [αυνανισμό] μπορεί να είναι ωφέλιμος”, λέει ο Σεξολόγος και συγγραφέας Δρ. “Πρώτα απ ‘όλα για να το ομαλοποιήσετε, ειδικά για τη γυναίκα. Όσο περισσότερο μιλάμε γι’ αυτό τόσο περισσότερο αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε ότι ο καθένας το κάνει ή τουλάχιστον έχει την επιθυμία να το κάνει. Ο άλλος ανταλλάσσει μυστικά και συμβουλές. Ο αυνανισμός δεν πρέπει να είναι ευθεία προς τα εμπρός. Υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι να το κάνουμε και να το κάνουμε να νιώθουμε καλά. Εάν το ορίσαμε ως ευχάριστο αντί για αυνανισμό, θα μπορούσαμε επίσης να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να επεκτείνουν τους τρόπους που το βιώνουν. Είναι επίσης σημαντικό τα ζευγάρια να το συζητάτε όσο συχνά ένα ή και τα δύο άτομα στη σχέση ορίζουν τον αυνανισμό ως εξαπάτηση. Ο αυνανισμός σε μια σχέση μπορεί να είναι πολύ υγιής, αλλά για να φτάσει σε αυτό το σημείο πρέπει να υπάρξει κάποια συζήτηση πρώτα. ”

Αλλά εδώ ήταν το πραγματικά ενδιαφέρον, αν λίγο αφορά το μέρος – υπήρχε μια τεράστια διαφορά στο ποσοστό των γυναικών και στο ποσοστό των ανδρών που ανέφεραν αυνανισμό. Παρόλο που οι περισσότεροι το κάνουν – το 78% των ανθρώπων ανέφεραν συνολικά κάποια σόλο εξερεύνηση – υπήρχε μεγάλη διαφορά μεταξύ του αριθμού των γυναικών και των ανδρών που αυνανίζονται σε οποιαδήποτε δεδομένη χώρα.

Αν και ορισμένες χώρες είχαν μεγαλύτερες αποκλίσεις από άλλες – και ορισμένες περιοχές του κόσμου φάνηκαν να έχουν λιγότερες γυναίκες που το κάνουν, ίσως λόγω των πιο περιορισμένων κανόνων φύλου.

Δείτε τι βρήκε η έρευνα TENGA, επειδή οι ΗΠΑ δεν ήταν η πρώτη θέση αυτή τη φορά.

  1. Ηνωμένο Βασίλειο: 78%
  2. Γερμανία: 76%
  3. ΗΠΑ: 76%

Χαρείτε τον έρωτα σήμερα χωρίς ταμπού με μια εσκορτ στην Αθήνα.

Πηγή: Kinky Secret

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *