5-pragmata-prin-kalesete-ydravliko

5 Πράγματα πριν καλέσετε Υδραυλικό

Όλοι μας σίγουρα κάποια στιγμή θα βρεθούμε στην δύσκολη θέση να καλέσουμε υδραυλικό. Όμως καλό θα ήταν να ήμασταν προετοιμασμένοι για το τι θα ακούσουμε, όχι μόνο από τεχνική σκοπιά, αλλά και για να μην μας βγει ο κούκος αηδόνι.

Κάποιες υδραυλικές εργασίες μπορείτε να τις επισκευάσετε και μόνοι σας. Όταν το νερό απορροφάτε δύσκολα στη ντουζιέρα, μπορείτε να καθαρίσετε το σιφόνι, να ελέγξετε τη βαλβίδα του μετρητή νερού ή να κάνετε αρκετές άλλες εύκολες επισκευές. Όταν η παγίδα κάτω από την κουζίνα ή το μπάνιο σας έχει διαρροές, μπορείτε να σφίξετε την υπάρχουσα παγίδα ή να αγοράσετε μια νέα, φθηνή παγίδα. Αλλά πως μπορείτε να ξέρετε πότε πρέπει να καλέσετε έναν υδραυλικό;

Διαρροή στη γραμμή ύδρευση

Είναι η κλασική στιγμή που επιβάλλεται η επίσκεψη υδραυλικού: Το νερό εκρήγνυται και προκαλεί μεγάλες πλημμύρες σε όλο το σπίτι. Παρόλο που δεν είναι συνηθισμένο, αυτό μπορεί να συμβεί. Όταν συμβαίνει αυτό, πρέπει να είστε έτοιμοι να δράσετε αμέσως.

  • Αναζητήστε τυχόν ενδιάμεσες βαλβίδες διακοπής παροχής νερού που βρίσκονται κοντά στη διαρροή.
  • Εντοπίστε την κύρια βαλβίδα διακοπής νερού του σπιτιού και απενεργοποιήστε την.
  • Βρείτε έναν υδραυλικό που μπορεί να έρθει αμέσως.

Σε περιπτώσεις όπου το νερό σταματά να ρέει μέσα στο σπίτι σας, εντοπίζεται γύρω από μια περιοχή, όπως νιπτήρα στο μπάνιο ή ντους. Αλλά σπάνια το νερό σταματά να ρέει σε ολόκληρο το σπίτι σας.

Ελέγξτε όλες τις παροχές νερού μέσα στο σπίτι για να επιβεβαιώσετε ότι κανένα δεν έχει νερό. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τόσο την παροχή ζεστού, αλλά και κρύου νερού. Συχνά, εάν υπάρχει πρόβλημα με τον θερμοσίφωνα και το ζεστό νερό, η ψυχρή πλευρά εξακολουθεί να λειτουργεί.

Εάν εξακολουθείτε να μην μπορείτε να ελέγξετε τη διαρροή του νερού, ίσως έχετε πιο σοβαρό πρόβλημα. Είναι πιθανό ότι ο θαμμένος σωλήνας νερού που οδηγεί από το μετρητή νερού στο δρόμο προς το σπίτι σας να έχει σκάσει ή να έχει αποκοπεί, εκτρέποντας το νερό που προορίζεται για το σπίτι σας. Ή η διαρροή μπορεί να επικεντρώνεται γύρω από το μετρητή νερού.

Διαρροή στη γραμμή αποχέτευσης

Εάν ο νεροχύτης της κουζίνας σας ή του μπάνιου έχει διαρροή νερού από την παγίδα ακριβώς κάτω από τον πάγκο, αυτό είναι ένα αρκετά κοινό ζήτημα που οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σπιτιού μπορούν να διορθώσουν με απλά εργαλεία και υλικά. Απλά κλείστε το νερό, σκύψτε κάτω από τον νεροχύτη και αντικαταστήστε την παγίδα. Σε κουζίνες, η διαρροή μπορεί να προέρχεται από τη συσσώρευση απορριμμάτων. Σε αυτή την περίπτωση, αντικαταστήστε ή καθαρίστε τα υπολείμματα που έχουν  συσσωρευτεί.

Όταν, όμως, η γραμμή αποχέτευσης διαρρέει ενεργά και είναι σφραγισμένη πίσω από τον τοίχο ή κάτω από το πάτωμα, πρέπει να δράσετε άμεσα. Η κλήση ενός υδραυλικού είναι ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα και να αποφύγετε περαιτέρω ζημιά στον τοίχο, τη γυψοσανίδα, τη βαφή, το δάπεδο ή την επένδυση δαπέδου.

Δυσοσμία στη γραμμή αποχέτευσης

Μια σπασμένη ή μπλοκαρισμένη γραμμή αποχέτευσης εκδηλώνεται συχνά στην αυλή σας με τη μορφή βραδέως συσσωρευμένων λιμνάζουσα νερά, δύσοσμα νερά ή υγρό χώμα στον κήπο. Επίσης, το πρόβλημα μπορεί να φανεί εσωτερικά στο σπίτι, όπως η τουαλέτα, ο νεροχύτης ή η μπανιέρα να γεμίσουν με βρώμικα νερά ή ακόμη και με λύματα.

Η γραμμή αποχέτευσης είναι η μόνη γραμμή που μεταφέρει όλο το απόβλητο νερό του σπιτιού σας από τουαλέτες, νεροχύτες, ντους, μπανιέρες, πλυντήρια πιάτων και πλυντήρια ρούχων. Το σπίτι σας δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς αυτήν τη γραμμή. Όλες οι δραστηριότητες παραλύουν μέχρι να μπορέσετε να το διορθώσετε.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο σημαντικό να καλέσετε μια εταιρεία υδραυλικών (24gr.gr) για αυτήν την επισκευή. Η εταιρεία μπορεί να προβεί σε επιθεώρηση με ειδική θερμική κάμερα στην γραμμής αποχέτευσης μέσω του σημείου εισόδου καθαρισμού γραμμών υπονόμων. Ο καθαρισμός της γραμμής αποχέτευσης με ένα ειδικό συρμάτινο φίδι αποστράγγισης μπορεί να διορθώσει το πρόβλημα. Εάν η γραμμή είναι ανεπανόρθωτα μπλοκαρισμένη ή σπασμένη, πρέπει να σκαφτεί και να αντικατασταθεί.

Δείτε περισσότερα για Υδραυλικούς και υδραυλικές εργασίες:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *